Jakie pieczywo kupować?

Pieczywo Kraków zamówisz na www.piekarniapochopien.com/wyroby-piekarnicze.html.

Pieczywo jest podstawą diety człowieka w naszej tradycji. Wyrabiane jest z wody, soli, mąki, mleka, środków spulchniających (zwykle zaczynu chlebowego albo drożdży) i różnych dodatków ulepszających doznania smakowe, jak przykładowo: słonecznik, sezam lub mak.

Dlaczego warto jeść pieczywo?

Pieczywo to pożywienie bardzo bogate w wiele różnorodnych składników odżywczych i energetycznych, niezbędnych do poprawnego funkcjonowania organizmu człowieka. W jego składzie widnieją głównie aminokwasy, węglowodany i białka. Należy wspomnieć jednocześnie o błonniku oraz szerokiej gamie witamin, których zdecydowanie najwięcej zawiera ciemny, wieloziarnisty chleb.

Pieczywo w Krakowie

Pieczywo najlepiej nabywać w tradycyjnych piekarniach. Ma się wtedy pewność, że spożywane produkty długo zachowają świeżość.
Z wyśmienitych wyrobów i niezwykłej troski o klienta słyną przede wszystkim krakowskie piekarnie, cieszące się ogromnym zaufaniem kupujących. Sprzedawane w nich pieczywo wyrabiane jest z pasją, jedynie według sprawdzonych przepisów, co jest gwarancją wyśmienitego smaku i najlepszej jakości użytych składników.

Siedziba:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków

Tel.: 12 633 75 02
E-mail: [email protected]